Om

Bakgrunn

Med støtte og oppmuntring av Michael og Cheryl White så ble Vancouver School for Narrative Therapy (VSNT) åpnet som den første Narrative terapeutiske opplæringssenter på den nordlige halvkule i 1992. Siden den gang har VSNT tilbudt et bredt og rikt utvalg av sertifiserte narrativ terapi kurs til tusenvis av internasjonalt. nasjonale og lokale studenter og erfarne terapeuter.

VSNT er også en ”tenketank” narrativ terapi. I årevis har denne ”tenketanken” med dets undervisere forpliktet seg til å bevare de historiske narrative ideer og skape nye former for narrativ praksis. VSNT underviserne er ansvarlig for mange narrative bøker, utall av narrative publikasjoner, tusenvis av terapeutiske brev og titusenvis av live sessions på DVD.

VSNT er glade for å presentere vårt nye partnerskap i Norge med Senter for Samarbeidende Praksiser (SSP) – ledet av Ottar Ness, PhD.

VSNT i Norge tilbyr narrativ terapeutisk opplæring, teoriutvikling, og avanserte trening og veiledning gjennom hele året.

VSNT i Norge gir fersk og nylig inspirert Narrativ Terapitrening – gjennom praktisering av vår 25 års læretid med David Epston, Michael White og Just Therapy Team (New Zealand). VSNT/SSP-Norge sine undervisere har erfaring fra en rekke ulike sosiale lag og arbeidssteder med ulike terapeutiske tilnærminger og spesielt Narrativ Terapi. Hver underviser er respektert internasjonalt for sin langvarige terapeutiske praksis, sine ferdigheter og undervisning.

Våre sertifiserte intensive Narrative teori og praksis/terapikurs blir undervist på nybegynner, middels og avansert nivå.

Mandat

Mandatet til VSNT i Norge sin trening er å skape et levende fellesskap av etisk kongruente og meget dyktige narrative terapeuter. Det norske narrative samfunnet bringer sammen en pågående nettverk av støtte og tilhørighet gjennom løpende terapeutisk diskusjon og oppmuntring blant studenter, fagfolk og ledere.

VSNT i Norge guider terapeutene mot en forståelse av håndverket som narrativ praksis og terapi er gjennom interaktiv undervisning, video, live terapitimer, og utvikling av å spørre terapeutiske spørsmål gjennom læring, praksis og veiledning.

Framtid

VSNT i Vancouver, Canada har utviklet et interaktivt undervisnings- og narrativ terapitreningarkiv (dateres tilbake til 1990). Vår nettsted www.narrativetherapy.tv tilbyr CE godkjente TFO-akkrediterte videoer, foredrag, live terapi økter, interaktive intervjuer, webcast og workshops. narrativetherapy.tv vil bli gjort tilgjengelig for medlemmer som melder seg på vårt fellesskap for å oppgradere sine ferdigheter og lære av en internasjonal gruppe av narrative terapeuter. Vennligst besøk narrativetherapy.tv og bli en del av vår mailingliste for å holde deg informert.

VSNT i Canada er vert for den årlige konferansen ”Therapeutic Conversation (TC)”. Ønsket er å ha Norge som vertskap for TC i fremtiden. TC-konferansen er skapt for å ha det moro, koble og utfordre våre ideer og praksis videre. Gjennom historien så har hundrevis av narrative terapeuter og praktikere fra ulike deler av samfunnet fra hele verden deltatt på TC. TC har fungert som et felles bånd innenfor den politiske fokuseringen av og praktiseringen av narrativ, sosial rettferdighet, feminist, post-strukturalistisk, queer og anti-undertrykkende ideer.

TC-11 holdt på Coast Hotel i Vancouver, Canada den 29. til 31. mai 2014.

This post is also available in: English

Top