David Nylund

Dave-Nylund

Da jeg oppdaget narrative terapi i 1990, var det kjærlighet ved første blikk. Jeg leste alle bøker og artikler jeg kom over, deltok på kurs med Michael White og David Epston, og oppsøkte veteraner i San Francisco, som Jeff Zimmerman og Vicki Dickerson, for veiledning. De spilte en stor rolle i min reise innenfor narrative terapi.

Min lidenskap førte meg til forfatterskap og undervisning innen narrative terapi og postmodernisme. Min første artikkel om narrative terapi, ”Attention to the Deficit in Attention Deficit Disorder”, ble antatt av Stephen Madigan under hans andre ”Narrative Ideas and Therapeutiv Practice”-konferanse i Vancouver i 1994. Det var på denne konferansen at jeg fant et fantastisk radikalt hjem innenfor det narrative samfunnet – der har jeg levd lykkelig siden.

Det var på midten av 90-tallet at jeg begynte å fordype meg i poststrukturalisme. Denne lidenskapen førte meg til fullførelsen av en doktorgrad i kulturelle studier ved Universitetet i California – med fokus på feministisk og queer teori. Jeg er nå professor i sosialt arbeid ved Sacramento State University og klinisk direktør ved Gender Health Center, et non-profit terapisenter i Scramento som tilbyr sine tjenester til det transkjønnede og queersamfunnet.
Gjennom min narrative reise har jeg undervist på workshops over hele verden.

This post is also available in: English

Top